Schilderen: welke mogelijkheden zijn er?

Ontdek al onze schildertechnieken

U wilt uw wanden, houtwerk, kozijnen of garagedeuren geverfd hebben. Maar waar kiest u dan precies voor? Er bestaan namelijk enorm veel verschillende schildertechnieken. Wij wijzen u graag op enkele van deze mogelijkheden. Houdt u van een strakke muur, met daarop een egale, matte verf? Of zat u meer te denken aan een gekorreld stucwerk waarop u enkele panelen van een felle kleur aan laat brengen? Lees dit blog van Aannemersbedrijf Dudok en ontdek waar u zoal uit kunt kiezen als u iets wilt laten schilderen.

Het verschil tussen binnen- en buitenschilderwerk

Als we het hebben over schilderwerk, is er meteen een tweedeling te maken tussen binnen- en buitenschilderwerk. Een belangrijk verschil tussen beide is dat binnenschilderwerk vooral een verfraaiende functie heeft, terwijl buitenschilderwerk ook helpt uw hout- of muurwerk optimaal te conserveren. Het voorziet uw muur, gevel of kozijnen van een onzichtbare coating. Deze coating zorgt ervoor dat alle geverfde elementen aan de buitenzijde van uw huis zeer goed beschermd zijn tegen weersinvloeden. Denk aan regen, vorst, hagel en fel zonlicht. Natuurlijk kan verf na verloop van tijd (we hebben het dan over vele, vele jaren later) wel ietwat gaan slijten. Gelukkig kunt u onze schilders ook inschakelen voor een snelle, efficiënte en vakkundige onderhoudsbeurt aan uw schilderwerk.

Verschillende soorten schilderwerk

Graag wijzen wij u op de verschillende schildertechnieken die onze specialisten meester zijn. Wij kunnen het volgende voor u verzorgen:

  • Latexwerk
  • Lak- en beitswerk
  • Behangwerk plaatsen
  • Dekkend schilderwerk
  • Glasvlies/Scanbehang plaatsen

Uiteraard kunnen wij uw glasvlies of scanbehang ook schilderen in de kleur die u wenst. Naast deze verschillende technieken is er nog meer onderscheid te maken in schilderwerk. Zo kunnen onze schilders lange stroken schilderen met een verfroller, zodat er geen verfstrepen in zichtbaar zijn. Maar als u juist houdt van een waaierig of schelpvormig patroon, kunnen wij dat moeiteloos in ons schilderwerk verwerken. Hiervoor gebruiken we meestal een spatel. Vraag ons gerust naar meer informatie over al onze schildertechnieken!

Wat mogen wij voor u schilderen?

Wilt u meer weten over onze schildertechnieken? Of wenst u passend advies te ontvangen over welke schildertechniek het meest geschikt is voor uw te schilderen object of element? Al onze vakmensen beschikken over jarenlange ervaring, maar houden tegelijkertijd voortdurend de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied in de gaten. Bij ons geniet u dus van het beste van beide: bewezen ambacht én up to date kennis. Heeft u specifieke wensen aangaande binnen- of buitenschilderwerk? Deel uw wensen met ons. Dan stemmen we samen met u de beste schildertechniek voor deze klus af.