Stucwerk: oud, maar nog steeds betrouwbaar!

Stucwerk is nog steeds een trend anno 2018

Stucwerk is nog steeds een trend in onze huizen en bedrijfspanden. Wist u dat versiering en bescherming met stucwerk al een lange geschiedenis heeft? Zelfs de Romeinen verfraaiden hun huizen al op deze manier. Voordat we u vertellen over het stukadoorswerk van Aannemersbedrijf Dudok, vertellen we u eerst iets over de achtergrond van deze oude, betrouwbare techniek. Ook hebben we het kort over de laatste trends als het gaat om stucwerk. Lees dus gauw verder!

Wat is stucen en hoe wordt het toegepast?

Zoals we eerder zeiden, heeft stucwerk al een hele geschiedenis in onze huizen. Maar hoe gebruiken we het tegenwoordig? En wat is het eigenlijk? Stucen is een afwerkingsmethode voor de binnen- en buitenmuren van ons huis. De muren worden afgewerkt met een laag pleister of specie van uiteenlopende samenstelling. Stucwerk (ook wel stucco, stuc of sierpleisterwerk genoemd) kan ook op plafonds of gewelven worden aangebracht. Vervolgens zijn er allerlei methoden en gereedschappen om het stucwerk een bepaald patroon te geven. Stucen is ook ideaal als u onaantrekkelijke wanden aan het oog wilt onttrekken. Wist u dat er heel veel soorten stucwerk zijn? Er is bijvoorbeeld vlak stucwerk, vrije stuc, trek- en draaiwerk. En wat dacht u van deze chique vormen van stuc? Stucco lustro, scagliola of sgraffito. Waarschijnlijk worden deze laatste 3 varianten niet meer vaak toegepast, maar ga ze zeker eens bewonderen in oude huizen!

Wat zijn de trends in stukadoorswerk?

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Dit zien we dus ook terug in het materiaal dat gebruikt wordt voor het stucen. Vindt u echter een luxe uitstraling belangrijk, omdat u bijvoorbeeld een wand in uw badkamer wilt laten stucen? Er bestaan tegenwoordig stuclagen op metaalbasis. Metal Stuc is geschikt voor zowel een stoere als een verfijnde look. Of gaat u nog een stapje verder en kiest u voor een zeldzame, Marokkaanse vorm van stucwerk? Tadelakt is een kalkpleister ontdekt door de Berbers. Het wordt alleen gevonden in de buurt van Marrakech en werd veel gebruikt in badhuizen en stoombaden, omdat het zo waterafstotend is. Daarom zien we het anno 2018 ook terug in onze badkamers.

Wij helpen u graag met al uw stukadoorswerk!

Heeft u wat inspiratie opgedaan in deze blog? Bent u benieuwd wat Aannemersbedrijf Dudok voor u kan betekenen op het gebied van stukadoorswerk? Bij ons kunt u er van op aan dat deze bijzondere afwerkingsmethode wordt gedaan door professionals met jarenlange ervaring. Met ons duurzame stucwerk ziet uw huis of bedrijfspand er weer heel lang mooi uit. Wilt u dat we uw hele huis stucen, of gaat het om een paar muren in huis? Wij helpen u graag overal mee en zorgen ervoor dat wij kwaliteit leveren tegen de juiste prijs. Maak dus snel een afspraak met onze specialisten, bijvoorbeeld door ons online contactformulier in te vullen.